Ostekake til hverdags, høres ikke det bra ut? Jeg har laget en variant av denne før,
men nå er den ennå sunnere og vel så god! 🙂
8 kakestykker
400 g mager cottage cheese
2 egg
30 g maizenamel
2 ts vaniljeekstrakt
2 ss agavesirup eller annen valgfri søtning
*
Topping
2 ss yoghurt
2 ss jordbærsyltetøy uten tilsatt sukker (eller ferske bær)
30 g mandelflak
*
1 stk 20 cm rund form
1 stk bakepapir
*
180 g i 30 min
Hell cottage cheese, egg, maizena, vaniljeekstrakt og søtning i en høy mugge.
Pisk godt sammen til en glatt røre med en stavmikser.
Du kan og bruke en blender.
Kle en form på 20 cm med bakepair.
Hell i røren og stek kaken midt i forvarmet ovn 180 g i ca 30 minutter.
Avkjøl kanen i formen på en rist.
Når kaken er helt kald tas en ut av formen og legges på et serveringsfat.
Smør over yoghurt og legg syltetøy i midten.
Strø på mandelflak utenfor syltetøyet.
Sett kaken kaldt til den skal serveres.
Saftig god ostekake, som i tillegg er så pass sunn at den kan spises til hverdags.
Kaken oppbevares kaldt, og holder seg godt i 2-3 dager.
Tips: Ta med et stykke med i lunchboksen! 🙂