Glutenfri kavring


k1

Kavringer laget av finmalt havregryn og frø isteden for mel.

k2

Glutenfri kavring
ca 24 stk
2,5 dl blandet frø sesam/lin/solsikke
2 ss ciafrø (kan utelukkes)
2,5 dl glutenfri havregryn
1 ts salt
2 ts bakepulver
2 egg
100 g kremost
2 ss rapsolje

200 g 15 min + 1 t tørking

k3k4Kjør frø og havregryn til mel i en blender, bland i salt og bakepulver.
Pisk sammen egg, olje og kremost i en bakebolle.
Hell det tørre i eggeblandingen og rør til det blir en deig.

k5Lag spiseskje store boller og sett de på et bakepairkledd stekebrett.
Stek de midt i forvarmet ovn 200 g i ca 15 minutter.
k6Del bollene i to og tørk de på svak varme (50-60 g), gjerne varmluft til de er tørre. ca 1 time.
k8Oppbevar kavringen i tett boks.
k9Kavringen smaker godt med all slags pålegg, her er den servert med ferskost og blåbær.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.