Søter man jordbærisen med kokossukker isteden for hvitt sukker, blir den sunnere, og den smaker fortsatt like godt! 🙂
Jordbæris med kokossukker
4 porsjoner
3 dl kremfløte
3 egg (Plommene)
3-4 ss kokossukker
300 g jordbær
1/2 ts ekte vanilje
1 ss fryetørket jordbær (kan sløyfes)
Rens,del opp jordbærere og rør de sammen.
Pisk sammen kokossukker og eggeplommer til eggedosis.
Pisk fløten til krem og rør inn vaniljen.
Bland forsiktig sammen eggedosis, krem og jordbærene.
Hell ismassen i en bolle som tåler å bli fryst (plast eller metall)
Sett bollen i en fryser og rør i isen hver time i 3 timer (3 ganger)
Strø til sist over frysetørked jordbær, og la isen fryse til den skal serveres.
Isen kan og lages i en iskremmaskin.
La isen tine i ca en halv time før den serveres.
Server den gjerne sammen med ferske og frysetørkede jordbær.
Isen kan og pyntes med spiselige blomster som fioler og små stemor.