Med et mønstret kjevle, er det lett å lage fine småkaker.
Denne deigen kan kjevles med en gang, uten at den hviler kaldt først.
Mørdeig til småkaker.
ca 25 stk
110 g romtemperert smør eller margarin
90 g melis
1/2 ts bakepulver
1 ts vanilje
ca 1/2 egg
200 g hvetemel
+ hvetemel til utbaking
180 grader i ca 8 minutter pr stekebrett
Ha alt i en kjøkkenmaskin/foodprosessor, og kjør det raskt til alt er blandet.
Er deigen for tørr tilsettes litt mer av egget.
Form deigen til en kule som trykkes flat, bruk godt med mel.
Fortsett og trykk deigen lett utover.
Kjevle den ut med et vanlig kjevle, husk godt med mel så den ikke setter seg fast,
til den er ca 0,5 cm tykk. Kjevle da over med et mønstret kjevle, bare en gang.
Stikk ut ønskede kaker med en kakeform (bruk en pepperkakeform eller lignende.)
Legg kakene på bakepapirkledd stekebrett.
Stek kakene midt i forvarmet ovn 180 g, i ca 8 minutter.
Avkjøl kakene på rist.
Vist du vil, kan du dekorere kakene ekstra, med tusjer som er lagt for å dekorer kaker med.