Hjemmelaget sjokoladenøttepålegg


n1

Lager du «nugattien» din selv, blir den sunnere, og du vet nøyaktig hva den inneholder.

n2

En liten porsjon ca 2 dl
125 g hasselnøtter
1,5 ss kakao
4 ss rapsolje
2-3 ss fibersirup eller annen søtning, smak deg frem.
4 ss kremfløte eller kokosmelk (det tykke)
1/4 ts maldonsalt

n3

Stek hasselnøttene i ca 8 minutter midt i forvarmet ovn 200 g
Avkjøl nøttene litt og gni av skallet.
Kjør nøttene i en kraftig blender, eller foodprosessor, til det blir et fint mel.

n4 n5

Ha i kakao, olje, søtstoff og fløte. Blend til du får et fint og blankt sjokoladepålegg.
Smak, og juster om du vil ha i mer søtt, kakao, olje… Rør til sist i saltet.

n9

Oppbevar sjokoladepålegget kjørlig.

s9a
Sjokoladepålegget kan brukes som kakefyll, mellom makroner, som fyll i boller eller bare som vanlig pålegg på brød, knekkebrød o.l.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.