Karamellkaker som nesten smaker som knekk! disse er glutenfrie, (tåler du gluten kan du bytte ut til hvetemel).
ca 40 stk
100 g romtemperert meierismør
1 dl sukker
3 ss sirup
litt safran + 1 ss kokende vann (kan utelates)
2,5 dl glutenfritt fin kakemiks
0,5 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
*
180 g i ca 8-10 minuter
Pisk sammen smør, sukker og sirup i en bakebolle.
Ha safranen i en kopp, knus den litt og hell over 1 ss kokende vann.
Hell safranen i bakebollen og tilsett mel, bakepulver og vaniljesukker.
Vend alt godt sammen med en slikkepott.
Dekk 2-3 stekebrett med bakepapir. Legg på kakedeigen på bakepapiret med spiseskje, eller ha deigen i en kakepose med tipp og sprøyt ut kaker. Husk å ha god avstand mellom kakene, de flyter godt utover. Stek kakene i forvarmet ovn 180 g i ca 10 minutter, pass på så de ikke blir brente.
De skal være gylden og lukte godt av karamell. Ta stekebrettet ut av ovnen og se de store deles de med en kniv, det kan være litt vanskelig for kakene er bløte før de er avkjølte…
La kakene være på bakepapiret til de er helt kalde, så kan de evnt. knekkes i to.
Kakene skal bli helt sprø.
Oppbevar kakene i tett boks.
Kakene smaker godt til kaffe, te eller kald melk.
De passer og godt å servere de til dessert sammen med is.