Blondeboller


b1Blondeboller!
Jeg så noen fine boller på Pinterest, og tenkte jeg måtte prøve å lage noe lignende.

b2

Blondeboller 12 stk.
4 dl hvetemel
3 ss sukker
1 ss ekte vaniljesukker (gjerne hjemmelaget)
0,5 ts salt
1,5 dl helmelk
1 ss sukker
1 ts tørrgjær
100 g mykt smør
bakepapir + 1 muffinsform
+ 2 ss melis til pynt
Knaing, baking og heving tar ca 3 t, steking tar ca 12-15 minutter 200 g
*
Varm melken så den blir lunken ca 37 g, bland i 1 ss sukker og 1 ts gjær. La det stå i ca 10 minutter til du ser at det begynner å gjære.  Bland sammen mel, sukker, vaniljesukker og salt i en bakebolle.
Rør inn melkeblandingen, og så det bløte smøret. Elt i maskin, eller kan for hånd i ca 10 minutter.
Deigen blir ganske fast og feit.
Dekk bakebollen med plast, sett deigen lunt til heving, til den har fått dobbel størrelse, (Min deig tok litt over en time)
b3Del opp bakepapir i 10 cm x 10 cm store biter x 12 stk.
Smør muffinsformen og ha et stk. bakepapir i hvert hull.
Kjevle ut deigen ca 0,5 cm tykk. Finn et glass eller lignende som er 6 cm i diameter, trykk ut rundinger. (Du trenger 72 stk. vist jeg har regnet rett…..)
b4Legg tre runde deigbiter etter hverandre, rull de sammen og del rullen på midten.
Da vil du få to roselignende biter.
b5Lag opp all deigen, du trenger 3×12 små roser.
b6 Sett sammen 3 og plasser de i den bakepapirkledde muffinsformen. Når alle hullene er fylte, dekkes formen med plast og settes lunt til heving. De skal få dobbel størrelse, det tar minst 1 time.
b7Stek blondebollene midt i forvarmet ovn 200 g til de er gylden, det tar ca 12-15 minutter, pass på.
b8Avkjøl blondebollene litt på rist før de tas ut av formen.
b8a*****
b9*****
b9aDryss over melis og spis bollene mens de ennå er lune.
Skal de fryses, drysser du ikke melis over før de er tinte og skal serveres.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.