Sjokoladeterter….. her er noen fylte med pasjonsfruktcurd, noen med tranebær og en «BARE med SJOKOLADE! 🙂
Terteskjell:
2x 20 cm eller 1 x 20 cm og 8 porsjonsformer
300 g hvetemel
200 g Smør, kaldt i biter
100 g melis
1 egg (m)
*
Kjør alle ingrediensene i en foodprossesor til deigen er samlet, (eller lag deigen for hånd.)
Legg deigen kaldt i minst en time. Kjevle ut deigen ganske tynt, med litt mel. Legg den i smurte former.
Sett formene kaldt i 30 minutter. Stek terteskjellene midt i forvarmet ovn 170 g i ca 20 minutter. Terteskjellene kan lages flere dager i forveien, oppbevar de kaldt i tett boks.Terteskjell, sjokoladeganache, forslag til fyll: ferdigkjøpt pasjosfruktcurd, tørket tranebær, pynt kokosflak og tørket bringebær.
Sjokolade ganache:
(fyll til 1x 20 cm og 8 porsjons terteskjell)
200 g mørk sjokolade
2 dl fløte
2 ss agavesirup, eller honning
2 ss godt smørKok opp fløte og agavesirup. Ta det av varmen og rør inn sjokolade og smør.
Hell halvparten av sjokoladeganachen i det store terteskjellet, og sett det på kjøkkenbenken i minst 3 timer, så ganashen får stivne.
Fyll noen av porsjonstertene med pasjonscurd (jeg brukte ferdigkjøpt). Fyll noen med tørket tranebær.
Fyll de pasjonsfylte tertene med sjokoladeganache, og strø på litt kokosflak.
Fyll de tranebærfylte tertenen med sjokoladeganache og pynt med tørket tranebær og tørket bringebær.
Tertene kan fryses fedriglaget, men da mister noe av sjokoladeglansen.Tips. Lag sjokoladetertene dagen før, sett de på kjøkkenbenken til de skal serveres,
da blir de aller finest, og ganaschen får stivne.