Guacamole på endiveblader passer godt som forrett, koserett, på koldtbord og som tilbehør til middagsretter. Endivesalat er litt bitter på smak, så den passer godt sammen med guacamole.(Endive er også kaldt Sikori.)
Guacamole og endive salat.
ca 15 blader.
2 modne avokado
1 liten rød løk
1/2 chili
4 små tomater
10 cm agurk
4 ss hakket koriander eller bladpersille
2 ss sitronsaft
ca 4 ss oliven olje
salt og grovmalt pepper etter smak
2 endive salat
Skrell og mos avokadoene i en bolle, ha sitronsaften over og bland.
Hakk løk, chili, tomat og agurk opp fint og ha det i bollen.
Ha i hakket koriander, oliven olje, salt og grovmalt pepper.
Bland sammen og smak om det trengs mer krydder.
Skjær av den nederste delen på endivesalaten og ta bladene fra hverandre.
Legg bladene på et serveringsfat, og legg en god spiseskje guacamole på hvert blad.
Server retten nylaget.
tips: Skal du lage koldtbord e.l. kan du lage guacamolen ferdig mange timer i forveien,
og fylle bladene like før servering.