Bacalao laget med klippfisk som den egentlig skal være, er tidkrevende.
Her er en lettere variant laget med skrei,
den blir ikke helt lik vanlig bacalao, men er en god nr 2.
Skreibacalao til 4 personer:
1 kg skreifilet
8 store poteter
3 rødløk
1 boks hakket tomat
1 ss tomatpure
2,5 dl vann
1 dl olivenolje + 3 ss
2 fedd hvitløk
1/2 chili
salt og pepper etter smak ( 1 ts salt og 1 ts grovmalt pepper)
En ildfast form + aluminiumsfolie
200 g, ca 1 t + 20 minutter
Fjern skinn og bein fra skreifileten og del den i 8-10 stykker. Strø over ca 1 ts salt.
Skrell løk og poteter og skjær i skiver og legg det blandet i en ildfast form.
Hakk hvitløk og chili i fine biter.
Rør sammen tomat, tomatpure, vann, 1 dl olje, hvitløk, chili, salt og pepper.
Hell tomatblandingen over poteter og løk.
Rør litt i formen, legg over aluminiumsfolie og sett formen midt i forvarmet ovn,
200 g. La skreibacalaoen steke i ca 1 time. Kjenn etter om potetene er ferdige, vist de ennå er harde, må du steke retten en stund til.
Når potetene er ferdige tas formen ut av stekeoven. Fjern folien og legg skreifiletbitene på toppen. Dryss over olivenolje og kvern over litt grovmalt pepper.
Sett formen tilbake i ovnen, uten folie og stek den i ca 20 minutter,
til fisken er ferdigstekt.
Server skreibacalaoen på varme fat.