Min beste formkake


f1

I min beste formkake er det både appelsin og sitron. Den er saftig og smaker kjempegodt, selv etter en uke i kjøleskapet.

f2Min beste formkake
6 egg
300 g sukker
300 g meierismør
300 g hvetemel
1 ts bakepulver
1/2 appelsin, skall og saft
1/2 sitron, skall og saft
1 form som rommer 2 liter (en vanlig brødform)
1 stk bakepapir
f3Pisk tykk eggedosis av egg og sukker.
f4

Vask sitron og appelsin, rasp av skallet, og press ut saften.
1/2 dl saft er nok.

f5

Smelt smøret og la det avkjøles til romtemperatur.
Rør smør, siktet mel og bakepulver, saft og skall i eggedosisen.
Ikke rør for mye, bare til alt er blandet.

f6

Kle en form med bakepapir og hell i røren.
Stek kaken nederst i forvarmet ovn 175 g i ca 50 minutter.
Kjenn etter med en bakepinne om kaken er stekt.
Sjekk etter 40 minutter, blir kaken for mørk på toppen, kan den dekkes til med et bakepapir.

f7 f8

Avkjøl kaken på rist , ta den forsiktig ut og fjern bakepapiret.

f9

Vent til kaken er helt kald før den deles i skiver og serveres.
Kaken er fin og fryse, og holder seg godt oppbevart kaldt i minst en uke.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.