I min beste formkake er det både appelsin og sitron. Den er saftig og smaker kjempegodt, selv etter en uke i kjøleskapet.
Min beste formkake
6 egg
300 g sukker
300 g meierismør
300 g hvetemel
1 ts bakepulver
1/2 appelsin, skall og saft
1/2 sitron, skall og saft
1 form som rommer 2 liter (en vanlig brødform)
1 stk bakepapir
Pisk tykk eggedosis av egg og sukker.
Vask sitron og appelsin, rasp av skallet, og press ut saften.
1/2 dl saft er nok.
Smelt smøret og la det avkjøles til romtemperatur.
Rør smør, siktet mel og bakepulver, saft og skall i eggedosisen.
Ikke rør for mye, bare til alt er blandet.
Kle en form med bakepapir og hell i røren.
Stek kaken nederst i forvarmet ovn 175 g i ca 50 minutter.
Kjenn etter med en bakepinne om kaken er stekt.
Sjekk etter 40 minutter, blir kaken for mørk på toppen, kan den dekkes til med et bakepapir.
Avkjøl kaken på rist , ta den forsiktig ut og fjern bakepapiret.
Vent til kaken er helt kald før den deles i skiver og serveres.
Kaken er fin og fryse, og holder seg godt oppbevart kaldt i minst en uke.