Terrin kan serveres varm med en gang til middag, men aller best smaker den når den har stått kaldt i minst en natt.
Terrin 1 stk
500 g kjøttdeig
400 g svinekjøtt
200 g ferskost (som snøfrisk)
2 egg
1 ss tørket urter som basilikum, oregano eller estragon
1 ts rosepepper (kan utelates)
1 liten purreløk
1/2 ts pepper
2 ts salt
1 toppet ss maisennamel eller potetmel
1 form ca 1,5 til 2 l + bakepapir og aluminiumsfolie
Del opp purreløk og svinekjøtt i små biter. Rør sammen kjøttdeig, purreløk, svinekjøtt,
urter, rosepepper, ferskost, maisennamel, egg, salt og pepper til det er godt blandet.
Kle en form med bakepapir. Fyll formen med deigen og glatt den fint ut.
Dekk formen med aluminiumsfolie og stek den midt i ovnen 160 grader i ca 1 time.
Ta av folien og stek den på 220 grader i 10-15 minutter,
til den har fått fin farge på toppen.
Den kan serves varm til middag med brød og salat til.
Men aller best blir vist den avkjøles helt i formen, og settes kaldt, helst over natten.
Terrin kan serveres kald til forrett med sylteagurk, med ristet brød og god majones,
den kan stekes i skiver og spises på brød med speiegg på, brukes som vanlig pålegg,
eller serveres på koldtbord, på piknik, til jul, til påske……
Her er det mange muligheter. 🙂