Vaniljelinser er både søte og gode. Jeg har pyntet de litt ekstra på toppen.
12 stk
100 g kaldt smør i biter
200 g hvetemel
100 g meils
2 eggeplommer
+ 0,5 l vaniljekrem kjøpt, eller hjemmelaget se oppskrift her
Bland raskt sammen mel, melis, smør og eggeplommer i en blender, eller med hendene.
Legg deigen i en plastpose, og legg den kaldt i minst en time.
Del av 1/3 av deigen og legg den tilbake i kjøleskapet. Del resten av deigen i 12 deler.
Smør en cupcakeform for 12 kaker, eller bruk papirformer i cupcakeformen.
Legg en del deigi hvert hull. Trykk de jevnt ut i formen. Sett formen kaldt i ca 30 minutter.
Fyll de med vaniljekrem, ca 2/3 full.
Kjevle ut resten av deigen, stikk ut 36 små hjerter. Hjertene kan stemples med et blomsterstempel,
som brukes til å lage kakepynt med. (selges på Panduro, Traktøren, eller der de selger kakepynt)
Legg 3 hjerter på hver kake. Pensel de med litt eggehvite.
Sett de kaldt, og sett stekeovnen på 190 grader.
Når ovnen er varm, stekes kakene, i 20 til 25 minutter, midt i ovnen, til de er blitt litt gyldne.
La kakene bli helt kalde før de tas ut av formene, vist ikke er det lett at de går i stykker.
Kakene smaker godt kalde og nystekte, og de er fine og fryse.