Caffe latte kake, deilig kake med masse kaffesmak.
250 g mykt smør
250 g brunt sukker
300 g hvetemel
1 ts bakepulver
4 egg
1,5 dl veldig sterk kaffe, avkjølt
(laget av 1,5 dl kokende vann og 4 ss frysetørret kaffe)
Varm ovnen til 180 g. Smør 2 x 20 cm kakeformer, og dekk bunnen med bakepapir. Pisk smør og sukker sammen til det er en tykk krem. Pisk i eggene, et av gangen. Tilsett hvetemel iblandet bakepulver, vekselsvis med den avkjølte kaffen, til alt er godt blandet. Fordel deigen i de to kakeformene. Stek kakene i 25-30 minutter, eller til de er stekte, prøv med en bakepinne.
La kakene stå på rist i 5 minutter, før du tar de ut av formene, og avkjøler de helt.
Ostefyll:
500 g ferskost (eks philadelphia)
1,5 dl rømme
1 dl melis
*
kakaopulver til å dekorere kaken med + en sjablong + i pakke mokkabønner
Mens kakene avkjøles, lages ostefyllet. Rør sammen ost, rømme og melis. Rør til kremen er glatt. Legg den ene kaken på et kakefat, og legg på ca halvparten av ostekremen.
Legg på den andre kaken og resten av ostekremen.
Dryss på kakao som den er, eller legg en liten sjablong midt på kaken, og dryss på kakao med en sikt.
Ta forsiktig av sjablongen.
Kaken holder seg godt i kjøleskapet i 2-3 dager. Den kan og fryses ferdigpyntet.