Har du urter igjen i hagen og ikke vet hva du skal bruke de til?
Lag urtesalt.
Får du masse, kan du jo gi bort i gaver, til venner og kjente.
1 l grovsalt
2 l blandede urter
1 økologisk sitron skallet (bare det gule)
4 hvitløkfedd
*
Dette er en stor porsjon, du kan jo bare lage en mindre.
Bare husk at forholdet er:
1 del salt til 2 deler urter, og målenheten er liter.
Fjern alle de harde stilkene på urtene og pass på at de er rene og friske. Bland sammen salt, urter, sitronskall og hvitløk i en foodprosessor eller en blender. Det er lurt og bare lage litt og litt og blande det sammen senere.
Kjør til alt er godt blandet og mesteparten av saltet knust.
Hall alt urtesaltet på et stort brett og spre det utover.
Nå skal det stå og tørke i et par døgn, eller til det er helt tørt.
Rør det godt opp og hell det på tette glass.
Jeg laget tre forskjellige urtesalt.
Et med grønne urter: oregano, basilikum, timian, rosmarin, mynte, løpstikke, gressløk, dill, persille, sitron, hvitløk, salt.
Et blått/lilla: mynteblomster, kornblomster, hvitløk, sitron, salt.
Et gult: ringblomst, hvitløk, sitron , salt.
Tegn etiketter og lim på glassene.
Glass og små treskjeer får du blant annet kjøpt på Kremmerhuset, Søstrene Grene og Panduro.