Deilig elggryte med kantareller og einebær, servert med fullkornspasta.
Høstens gode elggryte:
4 porsjoner
500 g elgkjøttdeig
2 dl kantareller
2-3 vårløk
20 einebær
2 ss smør
2 ss rapsolje
salt og grovmalt pepper
*
5 blomkarseblomster
8 basilikumblader
100 g hard ost som parmesan eller lignende
2 ss god olivenolje
*
Fullkornspasta 4 porsjoner
Stek elgkjøttdeigen i smør og olje på varm stekepanne. Hakk den opp i biter.
Tilsett vårløk og kantareller som er delt i biter. Knus eienbærene i en mørtel og ha de i.
Stek alt mens du rører, til kjøttdeigen er ferdigstekt. Det tar bare noen få minutter.
Smak til med salt og grovmalt pepper.
Kok pastaen som vist på pakken.
Ha blomkarseblomster, basilikum, ost i skiver,
olivenolje og litt ekstra grovmalt pepper på toppen av elggryta.
Server pastaen nykokt til elggryta.