Oppskrift:
ca 1,5 l små kantareller
4 dl sylteeddik 7%
(1 del 35% eddik+ 3 deler vann)
2,5 dl sukker
1 ts salt
25 rosepepperkorn
1 stykker ingefær
1 liten rødløk i skiver
1 lime
Rens kantarellene og la dem koke i vann i ca 2 minutter.
La dem så renne av.
Bland eddik, sukker,rosepepperkorn, lime i biter,
oppdelt ingerfær og skivet løk til laken og kok den opp.
Legg i soppen og la den koke på svak varme i ca. 45 min.
Hell deretter kantarellene og laken på glass.
Oppbevar dem kaldt, helst i kjøleskap.
Smaker godt til stekte kjøttretter og stekt laks.
Nydelig til Carpaccio.
Dette ser veldig godt ut, og jeg må ut og hente mer kantareller så jeg får testet. Tusen takk for at du deler oppskrifter! Har du prøvd å sylte også annen sopp?
Hei, hei! Legger meg til som følger hos deg, for her var det mye fristelser. Er ingen god kokk selv, så jeg plukker nok opp noen tips:-)
Hilsen Kjerstin