*
1 kg speltmel
(ta av litt til utbaking)
0,5 ts salt
1 ts kanel
2 ss rosiner
25 hakkede hasselnøtter eller mandler
4 hakkede aprikoser
1 ts tørrgjær
50 g smeltet smør
0,5 l lunken melk
1 egg
Bland alt det tørre i en bolle,
smelt smøret i en kasserolle,
ta den av ovnen og hell i melken og rør i egget.
Hell det i bollen, bland
og kna godt i minst 5 minutter.
og kna godt i minst 5 minutter.
Hev deigen til dobbel størrelse, ca 45 min.
Del deigen i 16 biter.
Lag røffe boller, som settes sammen i en
ring på et bakepapirkledd stekebrett.
Heves igjen i ca 30 minutter.
Stekes midt i forvarmet ovn 200 g,
i ca 30 minutter.
Heves igjen i ca 30 minutter.
Stekes midt i forvarmet ovn 200 g,
i ca 30 minutter.
Avkjøl brødt på rist.
Nytes lunken, som den er,
eller med litt godt smør og ost.
Så lekkert, er sikkert godt og.
Det så skikkelig godt ut! Hege
takk for oppskrift..ha en vakker dag i valnesfjord