3 egg
2 dl sukker
50 g smeltet smør
1 dl melk
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
2 ss kakao
Pisk eggedodis av egg og sukker,
bland kakao og bakepulver i melet,
og hell det smeltede smøret i melken.
Rør alt forsiktig i eggedosisen, til det er blandet.
Smør ei form( 24 cm) med smør
og hell røra i.
settes i forvarmet ovn på 175 grader,
nederste rille i 40 min.
Avkjøl kaka.
Ta den ut av formen, legg den på et fat og del den i to.
Sjokoladekrem:
og hell røra i.
settes i forvarmet ovn på 175 grader,
nederste rille i 40 min.
Avkjøl kaka.
Ta den ut av formen, legg den på et fat og del den i to.
Sjokoladekrem:
150 g smør romtemperert
3,5 dl melis
2 ts vaniljesukker
2 ss kakao+ 2 ss varmt vann
1 egg
Rør melis og smør hvitt,
tilsett egget og vaniljesukkert
rør kakao og varmt vann sammen,
og tillsett det i smørkremen.
Rør alt til en luftig krem.
Fordel halvparten av kremen på den ene delen,
legg sammen kaka og fordel resten oppå.
************
Vist du vil kan du enkelt pynte kaka.Klipp ut et hjerte av papir, legg det på kaka. dryss på kokos eller kakestrø, børst av det som er kommet på papiret. Løft forsiktig av papirhjertet.
god gammeldags sjokoladekake er jo bare best! og så fin den ble i rundform med hjerte! 🙂
fredagsklem fra salatbolla
Så god den ser ut…och fin.:-)
You are soooo good…:) denne må æ få laga te helga..med hjerte på og gode greier…takk førr oppskrifta
Nå fikk jeg lyst på sjokoladekake. 🙂
Herlig!
Ser deilig ut, men du,- glem kokosen når jeg kommer på besøk:)
Ser nydelig godt ut!
Jeg har brød i ovnen nå og etterpå er det horn;)
Ha en fin kveld;)
Nam ,-) Har lagt deg til ,-)