Beef Bourguignon


Etter å ha sett filmen Julie og Julia måtte jeg bare prøve å lage
Julia Child’s Beef Bourguignon.

100 g bacon
3,5 ss olivenolje
1 kg biff (mørbrand)
1 gulrot skivet
1 løk skivet
salt og pepper
2 ss hvetemel
1 ss tomatpure
3 kopper rødvin( eller 1 flaske juleøl)
2 -3 kopper kjøttkraft
2 hvitløk kløfter
1/2 ts timian
1 laubærblad
 ca 18 små hvite løk
3,5 ss smør
urtebukett(2 ts tørket urtekrydder)
1 boks sopp gjerne kantareller.
Del bacon i passe biter og kok de i vann i ca 10 min,
hell av vannet og ørk de på tørkepapir.
Varm 1 ss olje i stekepanna og stek baconet i ca 2 min.
Hell det i en skål til siden.
Del biffen i passe biter og brun det i en varm panne
med resten av oljen og 1 ss smør. Ta bitene over i
ei gryte. stek til sist den oppdelt løk og gulrot i oljen.
Hell løk, gulrot og baconet over i gryta, salt med
1/2 ts salt og 1/4 ts pepper.
Strø de to ss mel over og vend og stek alt i gryten i ca 4 min.
hell vin(øl)og kraft over.
Tilsett urter tomatpure og hvitløk.
Kokes på lav temperatur under lokk i 4 timer.
Tilsett den rensede løken løk og soppen.
Kok i ytterligere 40-50 min, til løken er kokt.
Smak til med mer salt og pepper om nødvendig.
serveres med potet eller pasta.
Bon Appétit

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

3 tanker om “Beef Bourguignon