Blåskjellgryte med Asiatisk vri


Blåskjellgryte med Asiatisk vri.

Ingedienser:
Ett nett blåskjell ca 1 kg
50 g smør
1 løk
1/2 paprika
1/2 chili(eller så mye du tåler)
2 fedd hvitløk
skall av en lime
1 boks kokosmelk
1 dl hvitvin( eller saft fra 1 lime)
Vask og rens blåskjellene godt,
kast de som ikke vil lukke seg.
Kutt opp alle grønnsakene i passe deler, rasp skallet av limen
Smelt smøret i ei gryte,
 fres alle grønnsaker og limeskall i smøret.
hell i kokosmelk og vinen.
Gi det et oppkok under omrøring.
»
Ta de rensede blåskjellene oppi gryta og rør om.
Sett på lokk, og la det koke til alle skjellene har åpnet seg. Ca 6-7 min.
Kast evnt. skjell som ikke åpner seg.
Serveres varm i dype tallerkener, 
gjerne med godt brød som kan dyppes i sausen/suppa.
Forrett til minst 6, eller kveldskos/middag til 2.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 tanker om “Blåskjellgryte med Asiatisk vri