Blåskjellgryte med Asiatisk vri.
Ingedienser:
Ett nett blåskjell ca 1 kg
50 g smør
1 løk
1/2 paprika
1/2 chili(eller så mye du tåler)
2 fedd hvitløk
skall av en lime
1 boks kokosmelk
1 dl hvitvin( eller saft fra 1 lime)
Vask og rens blåskjellene godt,
kast de som ikke vil lukke seg.
Kutt opp alle grønnsakene i passe deler, rasp skallet av limen
Smelt smøret i ei gryte,
fres alle grønnsaker og limeskall i smøret.
hell i kokosmelk og vinen.
Gi det et oppkok under omrøring.
Ta de rensede blåskjellene oppi gryta og rør om.
Sett på lokk, og la det koke til alle skjellene har åpnet seg. Ca 6-7 min.
Kast evnt. skjell som ikke åpner seg.
Serveres varm i dype tallerkener,
gjerne med godt brød som kan dyppes i sausen/suppa.
gjerne med godt brød som kan dyppes i sausen/suppa.
Forrett til minst 6, eller kveldskos/middag til 2.
🙂 deilig å forandre litt på smaken til blåskjellene ja.. smakte blåskjell i thailand nå! nam! men ikke prøvd selv.. det må nok gjøres!
klem salatbolla
Åhh, blåskjell er fantastisk!! Denne skal prøves ut. Forandring fryder 🙂
Klem Ingvild