Semulegrynsgrøt med rødsaus


Semulegrynsgrøt med rød saus er en god gammeldags dessert.
Hvem husker vel ikke denne fra sin barndom?

Oppskriften står på Semulegrynspakken
1 l melk
(gjerne laktosefri eller redusert
vist du ikke tåler vanlig melk så godt)
1,2 dl semulegryn
2 ss sukker
mandeldråper.
Kok opp melken og visp grynene i.
La blandinen koke i 12-15 min.
Rør ofte så grøten ikke svir seg.
Ha i sukker og mandeldråper
etter smak. Avkjøl grøten i en bolle,
og server den med rød saus.
***

 

Bland saft og vann i en kasserolle, og kok opp.
Rør ut potetmelet i litt kaldt vann,
og hell det i saftblandingen under omrøring,
og kok opp. Helles i en mugge og avkjøles.

 

Ser det ikke godt ut?

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

5 tanker om “Semulegrynsgrøt med rødsaus