Semulegrynsgrøt med rød saus er en god gammeldags dessert.
Hvem husker vel ikke denne fra sin barndom?
Oppskriften står på Semulegrynspakken
1 l melk
(gjerne laktosefri eller redusert
vist du ikke tåler vanlig melk så godt)
(gjerne laktosefri eller redusert
vist du ikke tåler vanlig melk så godt)
1,2 dl semulegryn
2 ss sukker
mandeldråper.
Kok opp melken og visp grynene i.
La blandinen koke i 12-15 min.
Rør ofte så grøten ikke svir seg.
Ha i sukker og mandeldråper
etter smak. Avkjøl grøten i en bolle,
og server den med rød saus.
***
Bland saft og vann i en kasserolle, og kok opp.
Rør ut potetmelet i litt kaldt vann,
og hell det i saftblandingen under omrøring,
og kok opp. Helles i en mugge og avkjøles.
Ser det ikke godt ut?
Åhh, dette er virkelig ut som en god dessert!! Skal absolutt prøves ut i påska! 🙂
ååå..dette er jo en skikkelig god og gammeldags god dessert! Jeg har også lagd den noen ganger, men har i tillegg noen få dråper mandelessens i.
Aldri smakt.
Det ser veldig godt ut…
MÅ PRØVE!
Semulegrøt fikk vi alltid hos farmor da vi var barn.
Kan enda huske hvor godt det smakte?
Kanskje jeg skulle lage det en dag? Mmmm….
Klem Beth`s småting…
Mmm – DETTE er godt, ja!! Har laga det til mine gutar, og mimrar meg bak i tid kvar gong. Me fekk alltid slik dessert då eg var på leir..
Siri