Maki al’a Karoline
Du trenger
Sushiris
Riseddik
sukker
salt
Nori(Tangplater)
Laks
(reker hvis du vil)
avokado
mango
Bambusmatte for å rulle de i
wasabi
soyasaus
syltet ingefær
**
Kok risen som vist på pakken,
tilsett
en eddiklake av
3 ss riseddik
med 2 ts salt
og 3 ss sukker
(varmer bare til sukkeret smelter),
drypp blandingen over den kokte risen.
Bland godt, og ha risen på et brett og avkjøl.
Kutt laks, reker, avokado og mango i lange biter.
Legg en nori på bambusmatta og fordel et lag med ris oppå,
dypp fingrene ofte i vann.
Ikke ha ris helt ut i kantene.
Legg laks, avokado og mango i midten.
Ta vann på fingeren og fukt norien ytterst.
Så kan du begynne å rulle.
Rull norien sammen til du får en fin rull.
Del den i biter (ca 2 cm)med en kniv dyppet i vann.
Server Maki med wasabi, soyasaus og syltet ingefær .
Takk for kommentaren.
Skal selvfølgelig føye det til.
En ren forglemmelse, takk igjen! : )
Hei! Hva med riseddiken ? Jeg pleier å lage en eddiklake av 3 ss riseddik med 2 ts salt og 3 ss sukker (varmer bare til sukkeret smelter), som jeg drypper blandingen over den kokte risen og blander godt..det er jo det sushi egentlig betyr på japansk; ris smaksatt med riseddik 😉