Min mormor serverte ofte brødpudding med rød saus, til dessert.
Hun kastet sjelden mat, så det gamle brødet ble tørket,
for senere å bli brukt i brødpudding.
Brødpudding:
ca 400 g brød (gjerne gammelt)
3 ss rosiner
4 ss sukker
litt salt ca 1/4 ts
3 egg
4-5 dl melk( gjerne fløtemelk blanding)
2 ss smør
Del opp brødet og smør litt smør på den ene siden,
smør en ildfast form,
putt brød og rosiner lagvis i forma.
Bland sukker, salt, egg og melk sammen i en mugge.
Hell blandingen over brødet.
La det stå og trekke i ca 30 min(vist du har tid)
Stekes i ca 40 min, 170 g varm ovn.
Serveres lunken eller kald
med rød saus(oppskrift her)
Dette er en nostalgisk dessert for meg,
her servert på gamle dype tallerkenr, kjøpt på loppis.
Du har en kjempefin blogg!
¨Det ser godt ut,men jeg er enig med Roger i at det er litt lite væske på toppen.
Synes det blir litt lite væske jeg, men skal kansje være sånn? Husker ikke hvordan bestemor lagde dette, men husker jeg spiste det da jeg var liten.
Høres kjempegodt ut, så dette fikk jeg lyst til å prøve 🙂
Så spennendes med en dessert fra "gamle dager". Har aldri smakt brødpudding før, men etter å ha sett dette skal jeg absolutt prøve det:)
I can't stop drooling over your pictures. Your kids are so lucky. Hope they understand that. I like how you show the ready pudding picture up top, then show step by step, and then the finished product again at the end. And I also looks like it would in my kitchen, not like Martha Stewart, it looks like "hey, I could make that" and I've decided to show this blog to my kids and let them pick something that I/we will make. Maybe it will be the bread pudding?