Oppned plommekake trenger ingen pynt, bare litt krem.
Plommekake:
4 egg
250 g sukker
250 g smør
200 g hvetemel
100 g potetmel
1 ts bakepulver
1 ss vaniljesukker
+
12-14 plommer(gjerne litt faste)
2 ss smeltet smør
5 ss sukker
Pisk eggedosis og smelt smøret
Ha i det avkjølte smeltede smøret
og alt det tørre,
vekselsvis.
Bare rør til alt er blandet.
Hell 2 ss smør i forma og smør det utover.
Strø 5 ss sukkerte over.
Del plommene og ta ut steinene.
Legg plommene med den delte delen ned i forma.
Hell kakerøra over og bre den utover.
Stek kaka i 200g 40 min.
Avkjøl kaka i ca 20 min.
Løsne litt med en kniv, og ta av ringen.
Legg et fat oppå kaka.
Snu den opp ned så fatet kommer underst…
Ta forsiktig av kakeformbunen, hjelp litt til med en kniv.
Kaka smaker godt litt lun med krem…
Men holder seg godt i kjøleskapet i mange dager.
Den kan også godt fryses.
Den skal prøves ved en passende anledning. 🙂
Nettopp laget denne kaken 🙂 slet en del med å få snudd kaken opp ned i og med at plommene var veldig saftige 🙂 tid for prøvesmaking!
Også jeg lot meg inspirere. Overlesset av plommer fra en snill nabo måtte jeg nesten lage en plommekake. Og denne så ny og knallgod ut. Nå står den i ovnen. Oppå komfyren har jeg en 12-liters gryte med plommer og solbær som skal bli til saft.
FOR EN DEILIG KAKE! Den må jeg få mamma til å lage når hun kommer!!! Plommene er modne, men jeg får ikke høstet dem…
Nydelige bilder også. Når kommer boka de ut!!;-)
Klem
Vakker kake! Og krem er ikke pynt, krem er fundamentet for livet. ;). Kan ikke ha krem i hus jeg. Kunne spist ei skål med bare rein piska krem og ikke noe annet. Ser på kake som tilbehøret, ikke omvendt… har jeg et problem?? haha.
Mmmm som du frister!! Det ser altså så utrolig godt ut på bildene dine!! Igjen, takk for at du deler av oppskriftene dine!! Ha en fantastisk uke videre!!
Plommekake har jeg aldri smakt, det må jeg jammen prøve nå når det er sesong for norske plommer. Det så fantastisk godt ut, enkelt også.
Den kan sikkert lages med annen frukt også, fersken, ananas ol.
Ha en flott kveld.
Fantastisk, Gry! For et sammentreff:-) Tusen takk for oppskriften! Og så flott at du har vist det trinn for trinn med bilder. Den MÅ jeg prøve!
Klem
så godt det ser ut.. takk for hyggelig kommentar på min side. og ja det er klematis