Glaserte epler:
10 epler, gjerne norske litt syrlige
700g sukker
2 dl vann
10 pinner(ispinner eller gillspyd)
kokos eller annet strø(hakkede nøtter, kakestrø)
Vask og tørk eplene.
Ta ut stilk, og sett en pinne 3/4 gjennom eplet.
Sett eplene klar sammen med en kumme som du heller kokosen i.
Sett også frem ei rist for å ha de ferdige eplene på.
Hell sukker i en kasserolle,
sammen med vannet.
Kok opp sukkeret og la det koke på medium varme
til det begynner å bli brunt.
Pass på og rør..det må ikke brenne(bli for brunt)
da blir det bittert, og du må kaste det og lage nytt…!!
Når du kjenner at det er blitt litt seigt og mellombrunt,
kan du begynne…
(Massen ligner på den du bruker til å lime
sammen pepperkakehuset med, bare litt tynnere.)
Hell kasserollen med den ferdige karamellmassen,
litt på skrå, dypp og snurr eplet i massen.
Den er glødende varm, så pass på fingrene.
Dypp deretter det karamelliserte eplet i kokosen.
Sett det til kjøling på ei rist.
Jobb fort før massen stivner i kasserollen
Jobb fort før massen stivner i kasserollen
Mmmmmm!
Når eplene er helt avkjølte, kan de pakkes inn i plastfolie.(Disse solgte jeg på salgsmessa vår)
De kan ikke oppbevares så lenge,
men er eplene friske og ferske,
tåler de noen dager.
Tror jeg skal lage noen flere i romjula…. : )
Og ja…husk å sett kasserollen i vann etter bruk.
Og ja…husk å sett kasserollen i vann etter bruk.
Vis jeg skal ha et eple bare?……
Du må nok bruke 300 g sukker og ca 1 dl vann. Du må kunne dyppe eplet ned i sukkermassen.
Åhh noe såå lekkert, får vann i munn 🙂
Såg berre deilig ut ;o)
Dette så veldig godt ut, skulle tro det faller i smak hos barna mine…*smiler*..