Potetpai med røkelaks og dill


 Da jeg var i Trondheim på besøk hos min sønn,
lagde vi denne gode paien.
Potetpai med røkelaks og dill:
100 g hvetemel
150 g fiberbakst
125 g kaldt smør
*
300 g kokte poteter
150 g røkelaks
  300 g  Crème Fraîche
3 egg
50 g fersk dill
litt salt og pepper
*
2 tomater
1/2 agurk
1 salathode
litt dill
 Sett poteter til koking.
Mål opp mel og smør.
 Smulder smøret i melet,
 til det blir en sandaktig masse.
Trykk den ut i en 24 cm kakeform.
Sett den kaldt i ca 1 time.
Forstek den i 10 min på  200g.
 Avkjøl de kokte potetene og del de i skiver,
del opp laksen i biter og hakk dillen opp.
 Bland dill, poteter og laks sammen.
 Hell det i det forstekte paiskallet.
 Bland egg , Crème Fraîche, litt salt og pepper
 
Hell røra over paien og fordel den utover.
Stek paien i ca 30 min på 200g.
Til paien er gylden.
Avkjøles litt på rist.
 Lag til salaten
Server paien lunken sammen med salaten og gjerne litt rømme.
Paien kan også serveres kald.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 tanker om “Potetpai med røkelaks og dill