Da jeg var i Trondheim på besøk hos min sønn,
Potetpai med røkelaks og dill:
100 g hvetemel
150 g fiberbakst
125 g kaldt smør
*
300 g kokte poteter
150 g røkelaks
300 g Crème Fraîche
3 egg
50 g fersk dill
litt salt og pepper
litt salt og pepper
*
2 tomater
1/2 agurk
1 salathode
litt dill
Sett poteter til koking.
Mål opp mel og smør.
Smulder smøret i melet,
til det blir en sandaktig masse.
Trykk den ut i en 24 cm kakeform.
Sett den kaldt i ca 1 time.
Forstek den i 10 min på 200g.
Avkjøl de kokte potetene og del de i skiver,
del opp laksen i biter og hakk dillen opp.
Bland dill, poteter og laks sammen.
Hell det i det forstekte paiskallet.
Bland egg , Crème Fraîche, litt salt og pepper
Hell røra over paien og fordel den utover.
Stek paien i ca 30 min på 200g.
Til paien er gylden.
Avkjøles litt på rist.
Lag til salaten
Server paien lunken sammen med salaten og gjerne litt rømme.
Paien kan også serveres kald.
Det så kjempegodt ut!
Molto gustosa e buona questa torta salata, ciao