Helstekt lammebiff med olivenbakte poteter og pestosaus.
Du trenger et stk lammebiff (ca 180 g pr porsjon)
2 poteter, 15 oliven og 1/2 gulrot(pr.porsjon)
Bruk helst oliven med stein i, de smaker best.
Fjern steinen før bruk.
Så er det bare å følge oppskriften på Biffpakken:
Gni kjøtet inn med salt og pepper
og brun det på alle sidene i en panne med smør.
Plasser et steketerometer midt i lammebiffen,
og legg den i ei ildfast smurt form.
Stekes i 170 g til temperaturen viser ca 70 g.
Del poteter og gulrot i biter,
hell ca 2ss olje i ei ildfast form.
Ha i potet, gulrot og oliven.
Bland godt så alt får litt olje på seg.
Strø litt salt og pepper over.
Stekes i ca 1 t 170 g.
Sammen med biffen.
Ta ut kjøttet når temperauren er ca 70 g,
og la det hvile i 15 min.
Ta ut potetformen når den er ferdig.
Kald Pestosaus:
4 ss kesam
3 ts pesto
1 ts sitronpepper
*
Bland alt til en saus.
Server lammebiffen i skiver sammen med
oliven, poteter, pestosaus og gjerne ripsgele.
Hei.
Dette så veldig godt ut :).
Er glad i lammekjøtt, men har ikke prøvd lammebiff. Vet du om den er tatt fra låret? kanskje det er mørbraden?
Er ny leser og trives godt på sidene dine 🙂
Dette så godt ut! :O)