Vanillekipferl eller Tyrkiske halvmåner


 Disse deilige vaniljekakene lager jeg alltid til jul,
de er min datter Karolines favoritt.
 Vanillekipferl eller Tyrkiske halvmåner:
150 g hvetemel
125 g kaldt smør
50 g melis
50 g malte mandler
50 – 75 g  ekte vaniljesukker
Ekte vaniljesukker:
lages av 200 g sukker og en hel vaniljestang
som hakkes i matmikseren til de er
en melislignende lys grå masse med sorte prikker i.
 Vei opp mandlene..
 Mal de, eller ha de i en matmikser,
kjør til de blir ganske finmalt.
Ha i mel, melis og smøret
som er oppdelt i fine biter.
 Bland sammen til du får en fin deig.
Putt den i en plastpose, og la den hvile
i et par timer.
 Ta ut deigen og del den i to.
Trill lillefinger-tykke pølser,
Kutt de i like biter.
Jeg har brukt en isskrape som mal,
den er 9 cm.
(her fikk jeg sneket inn litt jobbreklame i bakingen…..)
 Bøy bitene som halvmåner.
 Dryss vaniljesukker over før steking.
Stek kakene i ca 8 min 200 g.
Dryss mere vaniljesukker over etter steking.
Legges på rist til de er helt avkjølte.
Puttes i tett boks eller glass,
 med ennå et dryss av vaniljesukker mellom lagene.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 tanker om “Vanillekipferl eller Tyrkiske halvmåner