Disse deilige vaniljekakene lager jeg alltid til jul,
Vanillekipferl eller Tyrkiske halvmåner:
150 g hvetemel
125 g kaldt smør
50 g melis
50 g malte mandler
50 – 75 g ekte vaniljesukker
Ekte vaniljesukker:
lages av 200 g sukker og en hel vaniljestang
som hakkes i matmikseren til de er
en melislignende lys grå masse med sorte prikker i.
Vei opp mandlene..
Mal de, eller ha de i en matmikser,
kjør til de blir ganske finmalt.
Ha i mel, melis og smøret
som er oppdelt i fine biter.
Bland sammen til du får en fin deig.
Putt den i en plastpose, og la den hvile
i et par timer.
Ta ut deigen og del den i to.
Trill lillefinger-tykke pølser,
Kutt de i like biter.
Jeg har brukt en isskrape som mal,
den er 9 cm.
(her fikk jeg sneket inn litt jobbreklame i bakingen…..)
Bøy bitene som halvmåner.
Dryss vaniljesukker over før steking.
Stek kakene i ca 8 min 200 g.
Dryss mere vaniljesukker over etter steking.
Legges på rist til de er helt avkjølte.
Puttes i tett boks eller glass,
med ennå et dryss av vaniljesukker mellom lagene.
Tilbakelinking Kaker til jul | Grys kjøkkenskriverier
Åhh disse ser nydelige ut:) disse jeg vil prøve meg ut på:) Har du noen produkter fra cacas? Har du noen av tingene du vil anbefale til en nybegynner?
klem fra siv anita, swimzy