Jeg vil lage Limoncello til Påske.
Limoncello er en Italiensk sitronlikør.
Den skal stå i 40-60 dager og trekke ut sitronsmak,
Limoncello:
skall av 8 sitroner
1/2 liter 60 % sprit.
+
1/2 l vann
250 g sukker
Vask sirtonene godt i lunket vann.
Tørk dem.
Ta skallet av sitronene med en potetskreller.
Pass på så du ikke får med det hvite,(det er bittert.)
Legg skallet i et glass,
jeg har brukt et norgesglass,
og hell spriten over.
Skru på tett lokk.
Settes kaldt og mørkt i 40-60 dager.
***
Det skal siles og blandes med sukkerlake om ca 60 dager.
så følg med del 2 kommer da.
I mellomtiden kan du jo lage noe av sitronsaften, sjekk her.
Har lenge hatt lyst til å lage dette. Super fornøyd med å komme over denne oppskriften. Hvilken sprit brukte du? Vodka?
Jeg brukte 60% ren sprit, du får kjøpt det på vinmonopolet. 🙂
Bravissima …bella ricetta, ciao ♥
Fikk jammen lyst å lage sitronlikør for å by på i påska! Får skrive handleliste før æ kryp til køys. Takk for at du dele oppskrift. God natt 🙂
Du er bare flink Gry!!! Håper du har en god start på det nye året!
Sikkert frisk og god, dette skal prøves!