Berlinerboller med vaniljekrem


 Nå er det vel tid for Berlinerboller, eller?
 Berlinerboller med vaniljekrem:
ca 20 stk
1 dl melk
75 g smør
2 egg
4 ss sukker
ca 7 dl hvetemel
50 g gjær
1 kg matfett
og en pakke ferdig vaniljekrem(eller hjemmelaget)
+ ekstra sukker for å rulle bollene i.
 Bruk en matmikser eller rør for hånd.
Bland egg og sukker.
Smelt smøret og hell i melka.
Pass på at det bare er lunkent.
Bland det hele sammen med eggene.
Bland gjæren i melet, og rør om.
Elt godt i minst 5 minutter.
 Sett deigen til heving under plasfolie på et lunt sted.
Etter ca 30 minutter er den dobbel størrelse.
Hell den på bordet og kjevel den utover,
ca. 1 cm tykk.
Trykk ut rundinger med et glass, ca. 5 cm i diameter.
 Sett bollene til heving på et bakepapir.
Vent til de er blitt dobbelt så store, ca 30 min.
Smelt  matfettet i en jerngryte.
Viktig! Les!
 Sett alt klart, lokk til jerngryten, grytelapper,
tørkepapir, et stort brett, en skål sukker, og en kakesprøye med
vanijlekremen i.
 Varm oljen på full styrke til den er smeltet,
sett plata på halv styrke og vent.
Prøv med en trepinne om oljen er varm nok,
er den det vil det boble litt rundt trepinnen.
Stek ca. tre boller samtidig, vend de
så de blir gyldne på begge sidene.
Ta de ut med en hullsleiv i stål eller tre.
(fettet er varmt, så plast kan bli deformert)
La oljen renne litt av på et kjøkkenpapir .
 Fyll vaniljekrem i bollene og rull de i sukker.
 Nytes nystekte………….
gjerne servert på et fint fat. : )

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

11 tanker om “Berlinerboller med vaniljekrem