Englevinger


 Kan du motstå en søt englevinge på kaffekoppen?

Englevinger/småkakedeig:
600 g mel
1 ts. bakepulver
250 g smør
400 g sukker
2 egg
2 ss sitronsaft

Del opp kaldt smør i biter,
ha alt det tørre i en matblender
ha så i sitron, egg og smør.
Kjør maskinen til alt er blandet.
(Du kan selvsagt blande alt for hånd)
Putt deigen i plast og så i kjøleskapet minst en time.
 Kjevl deigen ut med mel, stikk ut engleviner,
 (kjøpte min utstikker i Tyskland)
Du kan lage en mal på ei papplate og skjær de ut med kniv.
Legg englevinene bakepapir kledde stekebrett.
Husk å snu noen så de blir speilvendte,
til de som er venstrehente.
 Stek kakene i ca 15 min. i forvarmet ovn 170 g.
 Avkjøl kakene.
 Glasur:
1 eggehvite
4 dl melis
2-3 dråper sitronsaft
**
Bland melis, eggehvite og sitondråper til en glatt glasur.
Smør den på vingene og pynt med sukkerperler. 

Tørk englevingene noen timer før de puttes i en tett boks.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

3 tanker om “Englevinger