Tomatsuppe: 4-6 porsjoner
dag 1:
1,5 kg tomater(blandet)små/store/soltørkede
1/2 purreløk/vanlig løk
2 fedd hvitløk
1/2-1 chilli
1-2 laubærblader
2 ss olivenolje
1 ss urtekrydder/oregano/timian
*
dag 2:
5-6 dl buljong
1 dl fløte
salt/pepper
Del opp løk og tomater.
Plasser de i ei lagnpanne sammen med krydder.
Dryss oljen over og dekk ovnspanna med aliminiumsfolie.
Stekes i ovnen 150 g i 2 timer.
Avkjøles.
Ha alt i en blender, og kjør det til en fin masse.
Sil den igjennom ei sil så alt det grove forsvinner.
Sett tomatmassen under lokk i kjøleskapet til dagen etter.
(Denne tomatmassen kan også
smakes til med salt og brukes på pizza
eller som pastasaus)
***
Dag 2:
Kok opp tomatmassen og spe med
5-6 dl grønsak- eller kyllingbuljong
og 1 dl fløte.
Smak til med salt og pepper.
Server suppen med godt tilbehør:
Rømme, bønner, mais, stekt bacon,
lime, pesto
og godt brød, gjerne Focaccia.
Suppen serveres rykende varm.
Jeg serverte suppen til tre av mine venniner.
Siden grovarbeiet var gjort dagen før,
var den enkel å lage til.
Denne skal også inn i oppskriftboka tror jeg.. Tenkte jeg skulle bytte ut matfløten med litt kesam, men det burde gå fint? 🙂
Takk for enda et fristende tips!
KLEM fra Hanna
Så godt dette så ut! Har aldri tenkt over at man faktisk kan ha pesto, bønner og annet til, har alltid kokt opp egg og brukt det. Denne skal prøves ut.
Dette fikk jeg lyst til å prøve!!Sunt og lekkert. Legger meg til som følger hos deg jeg, er så bra med litt matinspirasjon =)
Denne skal testes ut :o)
Så utrolig nydelig ut
Litt jobb, men jammen hørtes dette knallgodt ut!
Nam, nam…, tomatsuppe er det beste jeg vet!
Tusen takk! Den må jeg bara prøve!
Hilsen, Telma
Så utrolig godt det passet at denne oppskriften kom akkurat nå! Jeg har gitt meg på leting etter en god tomatsuppeoppskrift, og når du anbefaler en er valget enkelt. Jeg har aldri laget tomatsuppe uten pulver før, så dette blir spennende. Ser/høres kjempegod ut!
PS: For noen nydelige skåler du serverer den i.