Rå laks er en fryd både for øyne og gane.
Rå laks med tilbehør:
til 2 porsjoner
1 bit Salmalaks ca 300 g
1 gulrot
en bit agurk
1 sjalottløk
1/4 rødløk
litt persille/limeblader/vårløk
1 ss lodderogn
2 ts kapers
1 ts wasabi
0,5 dl chilisaus
0.5 dl soyasaus
litt Sake(kan sløyfes)
Del opp gullerot i fine strimler eller rasp den.
Legg den i kaldt vann så den blir sprø.
Del opp agurk, vårløk og rødløk.
Saus en: Hakk opp limeblader(eller limeskall)
sjalottløk og persille fint og bland det i chilisaus,
tilsett litt sake og limesaft.
Saus 2: soyasaus (her skal du tilsette Wasabi etter smak siden)
Del laksen i skiver.
Anrett pent,
pynt gjerne med litt blomster.
Serveres med Sake eller det du måtte ønske å drikke.
Mmm dette ser veldig godt og sunt ut!
Hmm…, veeeldig betenkt!
Vil at maten min skal være enten kokt eller stekt jeg…