Nå har sitronskallet og spriten stått kjølig
og mørkt i ca 60 dager,
Limoncello:
1/2 l sprit og skall av 8 sitroner(se Limoncello del 1)
Som har stått kjørlig og mørkt i ca 60 dager.
250 g sukker
1/2 l vann
Kok opp sukker og vann,
rør til alt sukkeret er oppløst.
Avkjøl sukkerlaken helt.
Sitronspriten er blitt helt gul. : )
Hell sitronspriten i ei mugge,
La den renne av og kast skallet.
Hell på den avkjølte sukkerlaken.
Bland den med ei skje,
og hell Limoncelloen på rene flasker.
Jeg fikk en stor og en liten.
Lag lapper eller print ut mine….
Nå skal Limoncelloen stå og god gjøre seg i ca 1 uke,
Så skal den settes i fryseren, og oppbevares der.
Den blir akkurat ferdig til Påske! : )
Den blir akkurat ferdig til Påske! : )
Kos deg med et lite glass Limoncello
etter Påskens gode middager.
Nå har jeg laget og tappet på flasker, og den ble kjempegod! 🙂 Tusen takk for oppskriften!
Eg fikk til muffins og topping! kjempe stolt av meg sjøl! men hadde ikkje fått det til uten di gode hjelp på mail (og beskrivelse på bloggen)
Ynskjer deg og ei god påske 😉
klem klem
Spennende. Hittil har det bare gått i eggelikør/mokkalikør til jul, så tror jeg må prøve meg på dette. 🙂
Limon likør høres spennende ut. Men spørsmål. Tror du det går an å lage sitronolje på samme måte,altså sitronskall og olje står lenge og sitronskallet siles fra? Går ut fra at du prøvde unngå det hvite i skallet?
Liker bloggen og maten din veldig godt
Mange hilsener
Den såg jo berre såååå god ut… Ekte påske likør, nam nam! Denne må prøves ut!
Laga forresten ein ny omgang med muffins i kveld og dei såg ok ut så langt, no gjenstår det å sjå korleis det går med toppingen… men det får bli i morgon…
God natt:-)
Limoncello ser deilig ut og jeg har aldri smakt italiensk sitronlikør. Det må jo være en riktig påskegoddis. Litt sent å starte nå, men til neste påske…