Ostefromasjkake


p62
Denne ostekaken kan spises av de som spiser lavkarbo,
og av de som ikke tåler mel eller mandler.
 med halvert oppskrift i stor form (26 cm). Bruk en form som kan åpnes.
Kakebunn:
3 egg
25 g sukrin
50 g meierismør
50 g kokosmel
1 ts bakepulver
1 ts fiberhusk
*
Steket den i 15 min 180 g.
Avkjøles i formen.
 Ostefromasj:
3 dl fløte
500 g tyrkisk yoghurt
500 g philadelpia ost
8 plater gelatin
50 g sukrin eller tilsvarende annet søtstoff
500 g frossen bringebær
*
til pynt:
3 dl fløte
2 ss sukrin
ca 35 hele bringebær
 Ha geleatinen i et glass med kaldt vann
 Pisk opp osten
og bland den med yoghurten.
Smelt gelatinen med ca 2 ss vann
 i mikrobølgeovnen i ca 1 min,
eller til den er smeltet.
Rør den i osteblandingen.
Pisk kremen og bland den forsiktig i.
Ha til sist i de frosne bringebærene, rør om,
og ha ostefromagen over den avkjølte kakebunnen.
Sett kaken kaldt i minst 4 timer.
 Pynt med den piskede kremen.
Ha den i en kakesprøytepose og sprøyt topper.
Sett ei bringebær i hver topp.
***
Dette blir ei drøy kake som rekker til mange, minst 10-12.
Skal kaka fryses må yoghurten byttes ut med seterrømme.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

6 tanker om “Ostefromasjkake