Nå har Karoline og jeg endelig bakt makroner.
Sist jeg prøvde(for 2 år siden) fikk jeg det ikke til,
så nå har jeg lest utallige oppskrifter i blader og bøker.
Mange forskjellige oppskrifter, men to viktige ting går igjen:
For det første skal mandler og eggehvite ha romtemperatur,
gjerne stått på benken natten over.
Det andre er å vente i ca 1 time etter at makronene er sprøytet
på bakepapiret, sånn at flaten på toppen er blitt tørr.
Så da var det bare å begynne.
Først skoldes, tørkes og males mandler til mandelmel.(200 g det blir litt svinn)
Dette kan med fordel gjøres et par dager i forrveien.
Sett de malte mandler 150 g og 4 egg på kjøkkenbenken dagen før!
Makroner: ca 20 (altså 40 halve)
60 g eggehvite (ca 2 egg)
+ 60 g eggehvite(ca 2 egg)
150 g fin malte mandler
150 g melis
150 g sukker
50 g vann
35 g sukker
litt tykkflytende konditifarge (grønn)
Kjør de malte mandlene og melisen i en hurtigmikser.
Sikt det i en skål (dette tar litt tid)
Bland 60 g eggehvite og litt farge i mandelmassen.
Rør til alt er blandet.
60 g eggehvite piskes stiv,
tilsett 35 g sukker, fortsett og pisk.
Kok opp 150 g sukker og vannet.
det skal bli ca 110 grader.
(Det tar ca 5 min)
(Det tar ca 5 min)
Hell den varme sukkerlaken i en
tynn ståle ned i eggehviteskummet.
Fortsett og visp til marengsen er blitt kald.
Bland inn marengsen i mandelmassen,
vend inn litt etter litt med en slikkepott.
Det skal bli en tykkflytende lava…
Det er viktig og ikke røre for mye,
heller ikke for lite….
for mye: makronene blir flate,
for lite: makronene kan sprekke.
Øvelse gjør mester!
**
Tegn opp sirkler med en blyant på et bakepapir,
bruk et eggeglass for å tegne rundt.
Ha massen i en sprøytepose med tipp nr 1A,
eller bruk en plastpose og klipp av et hjørne.
Sprøyt massen på de opptegnede sirklene.
Hold posen rett opp og ned,
mens du klemmer ut litt masse.
La nå makronene stå og hvile i ca 1 time,
til de er tørre på overflaten.
Stek makronene midt i ovnen 160 g 12-15 min.
avkløles før de tas av bakepapiret.
De kunne sikkert gjerne vært litt høyere…
Neste gang…
Makronfyll rosa og syrlig:
100 g hvit sjokolade
1 dl fløte
1 ts raspet sitronskall
50 g smør
3 dl melis
1 ss sitronsaft
litt rosa tykkflytende konditorfarge
Rasp av sitronskall ca 1 ts.
Kok opp fløten, smelt sjokoladen i den.
Rør til sjokoladen er smeltet, avkjøles helt.
Sett den gjerne i fryseren i 15 min.
Pisk opp 50 g smør, tilsett 300 g melis og 1 ss sitronsaft.
Tilsett litt konditorfarge, rosa.
Pisk til det er kremet.
Pisk inn den avkjølte sjokoladen, litt etter litt.
Massen skal bli blank og myk.
Smør et tykt lag krem på den ene makronen.
Legg den andre på og klem forsiktig sammen.
Serveres… gjerne med sterk kaffe.
Makronene holder seg godt i kjøleskapet i noen dager.
De ufylte makronene kan fryses, de holder seg lenge.
***
Bli inspirert til å bake flere makroner på denne flotte bloggen
av Mattias Kristiansson
Dette er en så knakende god veiledning på – hvordan får DE lekre makronene! – så det er bare å sette igang godt folk! Jeg fulgte Gry sin finfine beskrivelse og fikk noen makroner som både var gode utenpå og inni 🙂
Takk Gry – nå har jeg også fått til disse godsakene!!
Ønsker deg en herlig uke videre!
Klem Lokki
Jeg vil ha!
Hei!! Du har laget en kjempefin gjennomgang over hvordan man skal lage makroner!! Jeg her også prøvd, men det er for søtt……Jeg var glad jeg endte opp med den konklusjonen. Men dekorasjonsmessig og bake teknisk!! er det morsomt. Ha en fin helg!! AnneK:-)
De ser SUPERGODE ut, og så flott utseende du fikk på dem også! De smakte sikkert himmelsk…