Hvorfor ikke lage deilige
hvitløkspekkede lammekoteletter til helgen?
Grill eller stekt på panne, ditt valg.
Lammekoteletter:
pr person
2-3 lammekoteletter
1-2 poteter
10 asparges
7-8 små tomater
2 hvitløkfedd
1/4 lime
1-2 blader basilikum
Salt
pepper
godt smør
olje
1 ss Crème fraiche eller rømme
Del hvitløkfeddene i lange biter.
Stikk små hull i koteletten,
og putt hvitløkbiter i hullene.
Brun kotelettene raskt i varm panne med litt smør,
eller legg de gjerne på grillen,
eller legg de gjerne på grillen,
2-3 minutter på hver side.
Gjerne i grillpanne.
Legg de ferdigstekte kotelettene på et fat, så de får hvile.
Legg de ferdigstekte kotelettene på et fat, så de får hvile.
Stek potetene gyldne i en panne med olje.
Stek/grill asparges og tomat i ca 5 min.
Vend på aspargisen etter 2-3 min.
Vend på aspargisen etter 2-3 min.
Legg opp potet, asparges og tomat på et fat.
Ettervarm kotelettene raskt i en varm panne/grill, maks 1 min.
Legg de varme lammekotelettene på fatet, serveres sammen med
en skje med Crème fraiche, litt opphakket basilikum og en limebåt.
Salt og grovmalt pepper etter smak.
Hei igjen! Vi hadde retten din igår "Lammekotelleter med tilbehør" og det smakte kjempegodt. Kan anbefale en rødvin som passet veldig godt til maten: RIOJA VEGA CRIANZA 2008. Ha en fortsatt fin søndagskveld!
Det så kjempelekkert ut, skikkelig sommermat. 🙂
Un bellissimo insieme, ciao
Mmm! Dette ser helt nydelig ut Gry! Det står lammekoteletter på menyen her i kveld. Dagens lammekoteletter er allerede lagt i marinade, men neste gang skal jeg teste ut å stappe hvitløken inn i kotelettene som du har gjort her. Smart idé!
RosMari: Takk : ) Jeg blir glad vist jeg kan inspirere noen.
Godt og deilig tips til fredagens middag med hvitløkspekkede lammekoteletter. Du er så flink å bekrive oppskriftene trinn-for-trinn. Liker bloggen din veldig godt og tusen takk…