Jeg kjøpte ei flott form på Traktøren,
( Dessert Shell Pan, 6 Hull)
Kakene er perfekte å fylle med krem og bær i.
Formkake:
Brukte denne gamle oppskriften,
den er beregnet på ei brødform e.l.
Jeg fikk 12 kaker.
Sukker og smør piskes hvitt,
Ha i egg og pisk inn ett og ett
(jeg hade bare to store, men de gikk greit…)
Bland mel bakepulver og 2 ts vaniljesukker(eller essens)
Rør det i vekselsvis med 1 dl melk
(jeg brukte soyamelk)
Smør forma lett med litt smør
(det skal egentlig ikke være nødvendig)
Ha røre i formen ca 3/4 full.
Stekes i forvarmet ovn 180g ca 15 min.
Kjenn med en bakepinne om de er ferdige.
Avkjøl kaken litt før formen snues og kakene
forhåpentligvis detter ut. (mine gjorde det)
Smør formen litt på nytt, fyll den og stek de siste 6.
Kakene blir kjempegode og egner seg godt for frysing.
Ved servering fylles kakene med jordbær og pisket krem.
Lekre og gode! : )
Dette så nydelig godt ut….
hvor får du kjøpt den forma du bruker??
Jeg kjøpte mi hos Traktøren i Trondheim.
men sjekk her: http://www.cacas.no/Produkt/2105-8600
Mmm de ser gode ut!
De så lekre ut, og så er det litt morsomt å kunne servere porsjonskaker framfor bare en stor. 🙂