Garam Masala er et aromatisk og duftende indisk krydder.
Det passer til nesten all indisk mat: fiske-, kylling-, grønnsaks-og risretter.
Gara Masala:
1/2 kopp spisskummenfrø
1/2 kopp korianderfrø
1/4 kopp kardemommefrø
1/4 kopp sennepsfrø
2 kanelstenger, i biter
2 ts hel nellik
1 stk muskatnøtt
2 tørre chilli
3 små lauvbærblader
1 stjerneanis
1 stjerneanis
1 ss gurkemeie (pulver)
2 stk tørket ingefær
Ta ut frøene av kardemommen.
Rasp muskattnøtta.
Del ingefær og anisstjerna i biter.
Stek en og en sort krydder i tørr kjele over middels høy varme.
Rør hele tiden, det skal bli litt mørkere og avgi en god aroma.
Avkjøl helt.
Nå kan du enten knuse alt i en mørtel,
eller som meg i en blender.
Du kan også bruke en kaffekvern.
Mal krydderet så fint du vil, jeg liker å ha det litt grovt.
Oppbevar Gara Masalaen i et tett glass.
Det holder seg godt i 3 måneder.
Tips: Lager du mer enn du har bruk for selv,
kan du jo gi bort Gara Masala i søte små glass.
**
Tips: Lag din egen blanding, ta bort noen av krydderne
og legg til andre, som eks. pepper og safran.
Så utrolig inspirerende å se at det er noen flere enn jeg som lager egen curry! Er du glad i indisk mat, så kommer det noen bilder fra Gladmat – selvsagt spiste jeg curry 🙂
Curriske hilsener fra Superkokken