Sjokoladekake med granateple og krem.
Oppskriften fant jeg i et blad for lenge siden,
Fransk sjokoladekake:
2oo g mørk kokesjokolade
200 g smør
4 egg
2,5 dl sukker
1,5 dl hvetemel
Topping:
1 stk granateple.
Tilbehør:
3 dl pisket fløte
Del sjokoladen og smøret i biter,
ha det i en plastkumme og smelt det i microen 2 min full styrke.
Avkjøles og blandes.
Pisk stiv eggedosos av egg og sukker pisk inst 5 min.
Bland sjokoladesmøret og sitet hvetemel i eggedosisen.
Hell kakerøren i en smurt og bakepapir kjedd form ca 26 cm diameter.
Stek kaken i forvarmet ovn 175 g, 30-35 min.
Mens kaka stekes kan du rense granateplet…
Avkjøles litt og venes oppned på et serveringsfat.
dra av bakepapiret.
Hell granatepekjærnene over kaka.
Enkel god og vakker pynt!
Server kaken lun sammen med krem.
Jeg elsker granaten Jeg har et lite tre med mange frukter, er kaken en nytelse er fint, jeg liker dine oppskrifter, klemmer.
Hei Gry!
Tusen takk for gratulasjoner:-) Jeg er superglad for tvillingene i magen! Og takk for tips om blogg, alltid interessant å lese om andre i samme situasjon. Denne kaken så supergod ut, du er så flink til å bake, Gry. Tenk at nå er det snart et år siden jeg var hos deg! Herregud, som tida flyr! Om to helger skal jeg i bryllup, og jeg skal være forlover, og vi skal lage englekyssene dine som gave på tallerkenen til alle gjestene:-) Skal bake i kveld! Takk for den!
Ha en fortsatt fin sommer, Gry!
Hilsen Jeanette:-)
Grynoka Denne oppskriften er virkelig spesielt!
Abraço
Lara
For en fantastisk idè å ha friske, syrlige granateplefrø på en ellers mektig sjokoladekake! Den skal jeg adoptere! Takk for at du deler 🙂
Denne så kjempegod ut, så så spennende kombinasjon; sjokolade og granateple.
Har foresten en Giveaway på blogen min nå, bli med om du vil :o)
Hilsen Bea