Vakker sensommersalat!
Husk at man spiser med øynene også…..
Sensommersalat med potet, ansjos og dill:
pr porsjon
2 store nypoteter
2 reddiker
1/2 rød løk
1-2 egg
1 liten boks ansjos
2 ss olivenolje
saft av 1/4 sitron
dill
salt/pepper
1 Blomkarseblomst (vist du har)
Skrell og del potetene i biter.
Kok de så så vidt er kokte, de må ikke bli til mos.
Hell av vannet og ha i laken av ansjosen, oljen og sitronsaften.
Bland forsiktig og avkjøl potetene.
Skjær reddiken i skiver med potetskrelleren
og del rødløken i tynne skiver.
Kardkok eggene avkjøl de og del de i båter.
Annrett salaten på store fat.
Potet, egg, løk, reddik, ansjos og dill.
Strø over litt flaksalt og nykværnet pepper.
Sett gjerne en vakker Blomkarse på toppen.
Det smaker ekstra godt med akevitt og kaldt øl til.
Tips: du kan bruke1 kruddersildfile istede for 1 ansjosboks.
Serveres retten som forrett kan den deles i tre.
Tilbakelinking Ukens matblogger: Grys kjøkkenskriverier
Så vakkert! 🙂