Focaccia smaker godt til blant annet suppe.
Focaccia:
2 stk
1,2 l lunket vann
50 g tørrgjær
2 kg hvetemel
4 ss olje
2 ts salt
4 ss sukker/honning
Topping:
Fingersalt
8 ss olivenolje
litt trøffelolje
2 kvister fersk rosmarin eller 2 ts tørket
Rør ut gjæren i litt fingervarmt vann.
la den stå i 5 min og ese.
Bland mel, salt, sukker, olje,vann
og gjæren i en mikser.
Kjør mikseren i ca 5 min, til deigen er seig og glatt.
Sett den til heving i mist 30 min.
Del deigen i to, trykk den ut på to bakepapirkledde stekeplater.
Trykk fingrene ned i deigen, lag små fordypninger, se bilde.
Hell over olivenolje og fordel den utover med fingrene.
Strø over fingersalt og rosmarin, trykk den gjerne litt ned i deigen.
Drypp nå over med litt trøffelolje.
Har du ikke, blir det godt uten og.
Hev focacciaen i ca 30 min.
Stekes i forvaret ovn 200 g i ca 30 min.Den skal være lett gylden.
Avkjøles og deles i biter.
Vist den skal fryses, legges den i tett boks med matpapir mellom lagene.
Jeg frøs begge, og brukte den store kaketina til Tupperwear som boks.
Trenger du ikke så mye,?
er det bare å halvere oppskriften, men behold gjærmengden.
Ser helt nydelig ut!!
Takk for oppskrift enn en gang 🙂
Og du tegningen av deg er kjempefin!! lekker header altså!!
Ønsker deg fine bakedager :))
Varm klem fra Lokki
Exquisita focaccia luce hermosa,muy bien elaborada,abrazos cordiales.