Tunfisk med hvit asparges og god saus:
(2 porsjoner)
200 g tunfisk
rapsolje, salt og pepper
200 g hvit asparges
ca 2 l vann, 1 ts sukker 1 ts salt
Persilleaus:
1 dl fløte
1 eggeplomme
50 g mykt godt smør
1/2 sitron saften
persille/salt/pepper
Kutt av ca 2 cm nederst på aspargesen.
Rensk av det ytterste laget med en potetskreller.
Kok opp vann i en stålkjele,
ha i sukker salt og aspargesen.
Kok den i ca 10 min.
Serveres så snart som mulig.
Pensel rapsolje på tunfisken,
legg den i ei forrvarmet grillpanne med den oljete siden ned.
Panna skal være varm! Pensel den andre siden med olje,
og snu den etter et par minutter. Stek den like lenge på andre siden.
Legges den på skrå får du et fint mønster på fisken.
Ta tunfisken av panna og la den hvile.
Persillesaus:
Varm opp fløten og eggeplommen,
rør hele tiden, når den begynner å tykne,(den skal så vidt begynne å koke)
tas kasserollen av plata og rør smøret i.
Hakk så mye persille som du ønsker, jeg brukte ca 2 ss.
Rør persille og sitronsaft inn i sausen.
Smak til med salt og pepper.
Del opp tunfisken i ca 2 cm biter,
legg tunfisk og asparges på fat og hell sausen over aspargesen.
Tunfisk carpaccio:
(2-4 porsjoner)
200 g tunfisk
1/2 dl olivenolje
1 lime saft og skall
2 ss soyasaus
salt/pepper
2-4 rå hvite asparges
Skjær opp tunfisken i tynne skiver.
Saft og skall av lime, olje og soyasaus helles i en bolle.
Smak til med salt og pepper.
Rør så alt er blandet.
Skrell og skjør opp aspargesen i tynne skiver.
Tunfisken legges i sausen, rør lett så alle bitene blir dekket.
Legg tunfiskbitene på et fat og strø over aspargesen.
Tunfisk carpaccio smaker kjempegodt!
Begge rettene kan serveres som forrett eller hovedrett.
Hovedret til 2 eller forrett til 4.
Takk, da vet jeg hva jeg skal ha i helgen.
Håper jeg får tak i fersk tunfisk.