Jeg har nettopp vært i London, og har selvfølgelig kjøpt flere
kokebøker og matblader der.
Har du vært på matavdelingen i 1 etg på Harrods?
Den er absolutt verd et besøk!
Jeg kjøpte bla. Vanilje-ekstrakt der.
Så da ble valget lett…. Vaniljekake fra ei av mine nye kokebøker. : )
Vanilla Victoria Sponge Cake:
175 g hvetemel
1 ts bakepulver
175 g sukker
175 g mykt smør
3 egg
1,5 ss vailjeekstrakt
3 ss melk
Vei opp og sikt mel og bakepulver i en bolle.
Ha i sukker, eggene, det myke smøret,
og vaniljeekstrakten.
Pisk alt godt i en mikser.
Ha i melken og pisk litt til.
Smør ei form 20 cm, og ha deigen i.
Jeg brukte ei silikon roseform,
men bruk gjerne ei vanlig bløtkakeform.
Jeg brukte ei silikon roseform,
men bruk gjerne ei vanlig bløtkakeform.
Stekes i forvarmet ovn 30-35 min.
Kjenn med en bakepinne om kaka er ferdig.
Avkjøl kaka på rist i 5-10 min før den tas ut av forma.
(Jeg plagdes litt med å få ut kaka….
tror ikke silikonformer skal smøres?)
(Jeg plagdes litt med å få ut kaka….
tror ikke silikonformer skal smøres?)
Når kaka er helt avkjølt, kan den fylles med
smørkrem og syltetøy… eller med pisket krem.
Strø godt med melis over.
Deilig kake med god vaniljesmak.
Tilbakelinking Kaker til jul | Grys kjøkkenskriverier
Estupendo cake ,me gusta mucho con esos productos de calidad,te ha quedado espectacular,abrazos cordiales
Deliziosa 🙂
Mmm, lenge siden jeg har laget Victoria sponge – takk for påminnelsen!
Fin "logo" du har fått Gry!!!
ser ju riktig god ut,åh vilka fina bakböcker du har fått med dig hem.Ja har velat åka till harolds,hört talas om det stället.att de är super stort och fina saker.
lite avis på dig nu
Wilhelmine: Jeg har ikke vært på Whole Foods, men takk for tipset, skal komme meg innom neste gang. : )
Ser så god ut, jeg elsker London og matbutikker. Har du vært på Whole Foods? Det er en så fin butikk i London;)