Høstgryte med lam og øl.


 Deilig mektig mat,
 som passer godt til årstiden.
 Høstgryte med lam og øl:
til minst 4 personer.
1 kg lammekjøtt
1/2 mårpølse
2 gulrøtter
1 pastinakk
1/2 sellerirot
1/2 kålrot
1 fenikkel
1 stor rødløk
4-6 poteter
1 laubærblad
2 hvitløkfedd
ca 10 helpepperkorn
ca 2 s salt
2 ss tomatpure
1/2 l øl
+ vann
 Skrell grønskaker og poterer,
del opp kjøttet og mårpølsa i passe biter.
 Del opp grønnsakene.
 Knus salt, pepper
 og lauvbærbladet i en mørtel.
 Bland alt untatt potetene i ei ildfast form,
strø på krydderet. 
 Bland tomatpureen og ølet.
Hell det over, etterfyll med vann, til alt så vidt er dekt.
 Del potetene i skiver og legg de pent over.
Sett et lokk eller aleminiumsfole på forma.
Sett forma i stekeovenen 160 grader i minst 3 timer.
Prøv om kjøttet er mørt.
Ta av lokket, og sett opp varmen til 220 grader.
 Sett forma høyt i ovnen, 
 ca 15 min, så potetene brunes.
Deilig mektig høstmat.
Gryta smakte ennå bedre dagen etter … : )
 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

6 tanker om “Høstgryte med lam og øl.