Høstgryte med lam og øl:
til minst 4 personer.
1 kg lammekjøtt
1/2 mårpølse
2 gulrøtter
1 pastinakk
1/2 sellerirot
1/2 kålrot
1 fenikkel
1 stor rødløk
4-6 poteter
1 laubærblad
2 hvitløkfedd
ca 10 helpepperkorn
ca 2 s salt
2 ss tomatpure
1/2 l øl
+ vann
Skrell grønskaker og poterer,
del opp kjøttet og mårpølsa i passe biter.
Del opp grønnsakene.
Knus salt, pepper
og lauvbærbladet i en mørtel.
Bland alt untatt potetene i ei ildfast form,
strø på krydderet.
Bland tomatpureen og ølet.
Hell det over, etterfyll med vann, til alt så vidt er dekt.
Del potetene i skiver og legg de pent over.
Sett et lokk eller aleminiumsfole på forma.
Sett forma i stekeovenen 160 grader i minst 3 timer.
Prøv om kjøttet er mørt.
Ta av lokket, og sett opp varmen til 220 grader.
Sett forma høyt i ovnen,
ca 15 min, så potetene brunes.
Deilig mektig høstmat.
Gryta smakte ennå bedre dagen etter … : )
Nydelig gryte, passer supert også i februar. Vi brukte selvfølgelig hjemmelaget øl:-)
mmmm, så godt ut! Veldig fine bilder hadde du også! 🙂
Lam gir meg alltid vann i munnen…
Denne gryten så innbydende ut.
Tusen takk Magne! : )
Jef: Poteter er supert å ha i hagen.
Vi hadde noen få, og de er alt oppspist. : )
det er tid for poteter nå
har selv poteter i hagen
og får lyst og høste de
enda mer når jeg ser dette
tilbudsvarer.blogspot.com
Bra blogg, gry! Det er Magne fra VG her. Jeg har valgt ut innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Følg Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg så deler jeg det kanskje der også. Alle som har forslag til gode blogger jeg kan anbefale på VG Netts forside bør sende meg et tips på magne.antonsen [@] vg.no