Lam og en vakker salat.


Vakker og god mat.

 Stekt lammefilet, mandelpoteter og en vakker salat.
til 2 personer
400 g lammefilet
rullet i en krydderblanding av hvitløk/pepper og tørket persille
la de ligge på kjøkkenbenken så de blir romtemperert.
*
200-300 g mandelpotet
2 små neper
1 rødbete
1/2 granateple
blandet salat
lime
salt/pepper
godt smør
olivenolje
balsamicoeddik
Ta skallet av rødbeten og nepene med en potetskreller.
 Skjær de i tynne skiver, bruk en ostehøvel.
Legg de i hver sin skål.
Hell litt olivenolje over.
Ha i tillegg ca 1 ss balsamicoeddik over rødbetene.
 Rens granateplet.
 Skrubb og del opp potetene i båter.
Stek de i en blanding av smør og olje.
Legg de på et kjøkkenpapir når de er ferdige.
Etterstek de litt like før servering
 Stek lammefiletne i godt smør.
1 min på hver side på sterk varme,
så de minste 2 min til og de største 3-4 min.
Her er det jo en smak sak.
Disse ble sånn som vi liker det, medium rå.
La de hvile i 5 min før de skjæres i tykke skiver.
Legg gjerne over litt aluminiumsfolie så de holder seg varme.
 Legg utover nepe, rødbeter, salatblader og granateple.
Hell over litt olivenolje og grovmalt pepper
 Legg på potetbåter og kjøtt.
 Litt faksalt og nykværnet pepper.
Legg en limebåt på toppen.
Server! : )

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 tanker om “Lam og en vakker salat.