Det er det beste jeg har spist på lenge…..
Lammecarré med tilbehør:
til 2 personer
1 Lammecarré 500-600 g
1-2 fedd hvitløk
salt/pepper smør til steking
*
4 poteter
20 g smør
100 g raspet ost
salt/pepper
*
150 g frossne erter
1 dl fløte
salt/pepper
*
4 tørkede aprikoser
20 tørkede tranebær
1/2 rød løk
1 tomat
2 ss olivenolje
salt/pepper
*
Rødvinsaus:
0,25 dl balsamicoeddik
0,5 dl rødvin
0,25 dl blåbærsaft(ublandet)
1,5 dl buljong/kjøttkraft
1 ss smør
1 ts maisenna (rørt ut i litt vann)
salt/pepper
Hell balsamicoeddik, rødvin, blåbærsaft og buljong
i en kjele. La det småkoke i ca 15 min, på middels varme.
Rør i smøret, og tilsett maisenna utblandet i litt vann
mens du rører. La det koke opp så det tykner.
Smak til med salt og pepper.
Ostepoteter:
Kok potetene til de er kokte.
(Du kan koke potetene i god tid i forveien.)
Legg de i en smurt ildfast form.
Knus de med en kopp eller lignende.
Ta en smørklatt og litt salt/pepper på hver potet.
Strø deretter over den raspede osten.
Sett Formen i en forvarmet ovn 200 g,
til de blir gyldne (20 min).
Lammecarré:
Hakk hvitløken eller bruk
Hakk hvitløken eller bruk
et Garlic Card og riv hvitløken til en mos.
Kjempeenkelt. Du bare presser hvitløken ned på brettet
med sirkelbeveelser så blir det hvitløkmos på 1-2-3.
Smør inn Lammecarréen med salt/pepper og hvitløken.
Brun kjøttet på alle sider i ei varm panne med smør.
Legg kjøttet i ei ildfast form,
sett et steketermometer i den tykkeste delen.
Stek Lammecarréen i forvarmet ovn 200 g
i ca 10 min.
Eller til steketermometeret viser ca 68 grader.
La kjøttet hvile i minst 10 min før
det skjæres opp.
Erterpure:
Kokopp ertere i litt vann,
Hell av alt vannet og hell i fløten.
Pisk med en satvmikser til du har fått en purre.
Varm den opp så den så vidt koker.
Smak til med salt og pepper.
Salasa:
Skjær opp aprikosen i strimler,
og legg den og tranebærene i litt varmt vann.
(dette gjøres i god tid i forveien)
Hell av vannet, del løk og tomat i biter.
Bland alt og hell på to ss olivenolje.
Smak til med salt og pepper.
Legg maten pent opp,
og server.
(Vinanbefaling: Marques de la Concordia Crianza 2007.)
og server.
(Vinanbefaling: Marques de la Concordia Crianza 2007.)
Lager den nå veldig spent på resultat!
EXQUISTAS COSTILLAS UN PLATO HERMOSO,ABRAZOS Y SALUDOS.
Dette så helt fantastisk godt ut! NAM! Skal virkelig prøve meg på denne retten en dag! Tusen takk for tips!
Ha en flott helg!
Klem Lene