Ovnsbakt klippfisk:(til 2-3 personer)
Beregn ca 200 g utvannet klippfisk pr person
En pakke på 400 g rekker til 3 personer
Kjøp god klippfisk, vann den ut i 2-3 dager.
3 fedd hvitløk
1/2 dl olivenolje
Pepper
ca 10 asparges
Hakk hvitløkbåtene i biter.
Varm oljen og hvitløken til den ryker.
Legg den utvannede klippfisken i ei ildfast form.
Hell den varme hviløksoljen over fisken.
Ha på litt nykværnet pepper.
Stekes i forvarmet ovn 180 g.
Etter at fisken har stekt i 10 min,
legges aspargesen i og stekes
legges aspargesen i og stekes
sammen med fisken i 10 min til. Tilsammen 20 min.
Tomatsalsa:
2 tomater
20 sorte oliven uten stein
2 ss olivenolje
litt sitronsaft
salt/pepper etter smak og behag.
*
Flå skallet av tomatene med å ha de i kokende vann i ca 30 sek.
Del opp tomatene og ta ut stener.
Hakk de fint opp.
Del oliven i skiver.
Bland alt og ha i olje, sitron, salt og pepper.
2 tomater
20 sorte oliven uten stein
2 ss olivenolje
litt sitronsaft
salt/pepper etter smak og behag.
*
Flå skallet av tomatene med å ha de i kokende vann i ca 30 sek.
Del opp tomatene og ta ut stener.
Hakk de fint opp.
Del oliven i skiver.
Bland alt og ha i olje, sitron, salt og pepper.
Kremet erterstuing:
200 g frossene erter
1 ss godt smør
1 dl fløte
1 ts sukker
litt salt og pepper
*
Kok opp erter i fløte og smør.
Lag stuing med en stavmikser.
Smak til med sukker, salt og pepper.
Server gjerne en god rød- eller hvitvin til.
Denne retten er like lett å lage til mange, så den passer godt som festmat.
Klippfisk er digg! Ser kjempebra ut.