Langtidsstekt kylling med hvitløk og annet godt:
(til 4 personer)
1 rå kylling ca 1 kg
2 hele hvitløk
3 sjalottløk
2 maiskolber
2 persillerøtter
1 bit sellerirot
1 stor gulrot
1/2 sitron
1 kanelstang
3 dl hvitvin
2 buljongterninger (helst med persille og hvitløk)
2 dl kokende vann
salt og pepper
+
Ei ildfast form med lokk
ris eller potet
Rens og del opp rotfrukter, kanel, sitron, mais og løk.
Ha alt i ei ildfast form.
Løs opp buljongterningene i 2 dl kokende vann.
Hell buljongen over.
Hell på hvitvin.
Del opp kyllingen og krydder den med salt og pepper.
Legg kyllingen over grønsakene.
Sett lokk på forma og stek den i stekeovnen 160 grader
i ca 2,5 timer.
Ta av lokket og sett stekeovnen på 220 grader,
stek i ca 30 min til kyllingen er gylden og sprø i skinnet.
Server gjerne fullkornsris, brød og et glass hvitvin til kyllingen.
Deilig vintermat med masse smak.
Hei,
Dette blir kvelden 'fredagsmys' hjemme hos oss. Jeg gleder meg!
Jeg har ikke noen bra ildfast form, men tenkte å ta fram pappas gamle Römertopf som står ganske ubrukt i skapet 🙂
Håper der er ok at jeg lenker til deg inne hos meg.
Jeg er et stort fan av bloggen din!
Prinetti: Den er kjempegod, og passer godt som søndagsmiddag.: )
Magne: Tusen takk for anbefalingen. : )
Glenn: Tror ikke jeg ville brukt jerngryta til denne retten, jern og syre (som er både i vinen og i sitronen)går ikke så godt sammen. Syra løser opp mye av jernet i retter som skal kokes lenge, og det kan endre både smak og farge….
Da anbefaler jeg heller at du bruker en ildfast form med tett aluminiumsfolie oppå. : )
Takk, bra tips!
Ser godt ut! Har ikke lokk til ildfast form, men tror du det går like bra med jerngryte med lokk?
Bra blogg!
Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg
Dette så bare kjempegodt ut, og blir neste søndagsmiddag her 🙂
Dette så bare kjempegodt ut, og blir neste søndagsmiddag her 🙂